top of page

Nieuwpoort & omgeving

Nieuwpoort is een stad die groeit en bloeit!

 

Zowel Nieuwpoort-Bad als Nieuwpoort-Stad bieden een mix aan ingrediënten die eenieder aanspreekt.  

Zomer of winter...? Nieuwpoort trekt altijd veel toeristen voor een stevige strandwandeling, te genieten van de vele terasjes en lekkere restaurantjes, te komen uitwaaien aan zee of om de rust op te zoeken in het natuurreservaat De Ijzermonding.  Het reservaat werd na een grootschalig natuurherstelproject omgetoverd tot een combinatie van strand, duinen, slikken en schorren.  De Kusttram maakt van Nieuwpoort dan weer de perfecte uitvalsbasis om onze Belgische kust te ontdekken.

Wie van een fiets- en wandeltocht vol natuur en geschiedenis houdt, zal zich hier beslist thuis voelen. Vanuit het domein kan je vertrekken voor tal van prachtige fiets- of wandelroutes. De verschillende routes zijn te verkrijgen via Westtoerisme.be. Met de fietsknooppunten kan je ook zelf uw fietsroute uitstippelen en vertrekken vlakbij het domein.

Om eens lekker te gaan winkelen, een stukje verse vis te kopen, te genieten van een drankje op één van de talrijke terrasjes of eens lekker gaan genieten bij één van de vele restaurants, kunt u naar Nieuwpoort-bad of naar Nieuwpoort-stad. Beide plaatsen liggen dicht bij het domein. Nieuwpoort-bad is zelfs van uit het domein te bereiken zonder de hoofdwegen te moeten nemen.

Nieuwpoort heeft ook een rijke geschiedenis en er zijn ook tal van bezienswaardigheden zoals onderandere het monument van Koning Albert-I, de Havengeul, de jachthaven, de Frontzate, tal van Militaire gedenktekens en kerkhoven, de O.-L.-Vrouwekerk, de vismijn en zoveel meer...

bottom of page